Morkų ir apelsinų džemas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų ir apelsinų džemas


INGREDIENTAI:

1 kg šviežių morkų,
500 g apelsinų,
2 citrinos,
gabalėlis šviežios imbiero šaknies,
1 kg cukraus.


GAMINIMAS:

Apelsinus kelioms minutėms pamerkite į verdantį vandenį, išgriebus nusausinkite. Nutarkuokite žieveles, nulupkite baltąją odelę, minkštimą susmulkinkite (nepamirškite peilio galu išrinkti sėklų). Į dubenį išspauskite citrinų sultis. Imbiero šaknį nulupkite, morkas nuskuskite.

Daržoves smulkiai sutarkuokite. Apšlakstykite citrinų sultimis. Į puodą sudėkite smulkintus apelsinus, paruoštas daržoves, suberkite tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite. Palikite valandą pastovėti.

Statykite ant ugnies ir maišydami virinkite, kol masė sutirštės. Sukrėskite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite. Laikykite šaltai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668