500 g baltos jūros žuvies filė be odos,
gabaliuko imbiero šaknies,
jūros druskos.
T r o š k i n t o m s daržovėms:
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
1 vidutinės cukinijos,
1 didelės morkos,
2 skiltelių česnako,
1-2 aitriųjų paprikų,
3 šaukštelių rudojo cukraus,
0,5 šaukštelio kalendrų sėklų,
druskos,
4 šaukštų sojų padažo,
1 šaukštelio sezamo aliejaus,
2 šaukštų aliejaus,
svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Didelę lėkštę išklokite 2 sluoksniais virtuvinių rankšluoščių, gausiai užbarstykite druskos. Ant viršaus dėkite žuvies filė ir gausiai apibarstykite druska. Palikite 30 min. Paruoškite kitus produktus: nuluptą imbierą supjaustykite plonais griežinėliais, cukiniją ir morką stambesniais šiaudeliais, svogūnų laiškus įstrižai.
Kalendrų sėklas stambiai sugrūskite kartu su druska, įdėkite česnako, aitriosios paprikos, cukraus ir viską sutrinkite į vienalytę masę. Įpilkite sojų padažo ir gerai išmaišykite. Nuo žuvies nuvalykite druskos likučius. Žuvį dėkite į garų puodą arba į metalinį rėtį, įstatytą virš puodo su verdančiu vandeniu.
Ant viršaus išdėliokite imbiero griežinėlius. Uždenkite dangčiu ir garinkite 8-10 min. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite žaliuosius žirnelius, sudėkite cukinijas ir morkas, viską maišant pakepinkite. Po 30 sek. supilkite paruoštą sojų padažą ir tiek pat karšto vandens, kad skystis tik šiek tiek apsemtų daržoves.
Virkite dar 2 min. Tuomet 1 samtį nuoviro įpilkite į atskirą dubenėlį, įpilkite sezamo aliejaus ir išplakite šakute. Daržoves sudėkite į lėkštę, ant viršaus dėkite garintą žuvį, nuėmus imbierą. Apliekite padažu, apibarstykite svogūnų laiškais.