(6 porcijos)
A p a t i n i a m sluoksniui:
300 g imbierinių sausainių,
150 g sviesto.
V i r š u t i n i a m sluoksniui:
3 kiaušinių,
600 g varškės,
100 g cukraus,
2 šaukštų smulkiai pjaustytų imbierinių cukatų,
2 šaukštų manų kruopų,
1 apelsino tarkuotos žievelės,
1 pakelio vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Sausainius sugrūskite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu, sumaišykite su kambario temperatūros sviestu. Sausainius dėkite į silikoninę kepimo formą, prispauskite mentele ir išlyginkite. Padėkite į šaldiklį 15-20 min. Gerai išmaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
Įmaišykite imbierines cukatas ir apelsino žievelę. Varškės sluoksnį gražiai uždėkite ant sausainių sluoksnio. Formą dėkite į gilią skardą, pripilkite vandens iki pusės formos aukščio ir pašaukite į 170 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite apie 40 min.