Rizotas su kamerilizuotais svogūnais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su kamerilizuotais svogūnais


INGREDIENTAI:

100 g šalotų,
100 g mėlynųjų svogūnų,
50 g porų,
100 ml baltojo vyno,
50 g sviesto,
100 ml raudonojo vyno,
2 šaukšteliai cukraus,
100 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
200 ml vištienos sultinio,
200 g rizotui skirtų ryžių,
50 g parmezano sūrio,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.


GAMINIMAS:

Šalotus smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste. Įpilkite baltojo vyno. Kai tik vynas išgaruos, suberkite ryžius, užpilkite vištienos sultiniu, įpilkite grietinėlės ir virkite, nuolat maišydami. Mėlynuosius svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite raudonuoju vynu, apiberkite cukrumi.

Tada apkepkite juos atskiroje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Porus supjaustykite plonais šiaudeliais, apkepkite svieste ir sudėkite ant servetėlės. Paruoštą rizotą papuoškite karamelizuotais mėlynaisiais svogūnais, centre sudėkite porus ir apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu.

Šis melsvai žalias patiekalas su auksiniais ryžiais atrodo labai patraukliai ir tikrai žadina apetitą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668