T e š l a i:
2 stiklinės miltų (350 g),
kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Į d a r u i:
500 g šviežių grybų kepurėlių,
2 šaukštai sviesto,
šaukštelis druskos.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2-3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkyti tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į drėgną skepetą, palaikykite šaltai, kad subręstų, ir tik tada kočiokite.
Paruoškite įdarą: grybus gerai nuplaukite, stambesnius supjaustykite, smulkesnius palikite sveikus. Puode išlydykite sviestą, sudėkite grybus, pasūdykite ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis. Ataušusią masę sukapokite. Iš plonai iškočiotos tešlos stikline išspauskite skritulius.
Ant kiekvieno uždėkite po šaukštą įdaro ir gerai užspauskite kraštelius. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 5 min. ir išgriebkite. Virtinukus skanu valgyti su sviesto, grietinės ar svogūnų padažu.