Moliūgas (apie 1,5 kg),
poras (400 g),
2 svogūnai,
3 šaukštai sviesto,
druskos,
pipirų,
3 šaukšteliai kario miltelių,
1 l tirpaus vištienos arba daržovių sultinio,
200 ml sauso baltojo vyno,
100 g baltos duonos skrebučių,
šaukštelis džiovintų mairūnų,
6 šaukštai grietinės.
GAMINIMAS:
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite svogūnus. Kai svogūnai pasidarys skaidrūs, sudėkite moliūgus (nedidelį dubenėlį moliūgų kubelių palikite), pasūdykite, pagardinkite pipirais, kario milteliais ir truputį pakepinkite.
Į verdantį sultinį supilkite vyną, sudėkite pakepintus moliūgus, uždenkite ir virkite 20 min. Paskui sutrinkite maišikliu, sudėkite likusius moliūgų kubelius, porus ir dar pavirkite 8 min. Prieš patiekiant sriubą pagardinkite grietine, į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis šaukštus skrebučių. Beje, skrebučius galima patiekti atskirai.