400 g mažų žirnelių su ankštimis,
4 raudonųjų svogūnų,
50 g rūkytos dešros,
50 g alyvuogių,
1 aitriosios paprikos,
kuokštelio įvairių aromatinių žolių (mairūnų, petražolių,
peletrūnų ir t. t.),
aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Nulupkite svogūną ir supjaustykite žiedeliais. Konservuotus žirnelius suberkite į kiaurasamtį, kad nutekėtų skystis, ir sudėkite į salotinę kartu su svogūnais. Dešrą supjaustykite kubeliais, alyvuoges-pusiau, prieskonines žoleles susmulkinkite.
Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką, sėkleles atskirkite. Viską sudėkite į salotinę, užpilkite 3-4 šaukštais aliejaus, įdėkite druskos.