2 pakelių vanilinio skonio pudingo,
1 l pieno,
2 lašų apelsinų esencijos,
2 šaukštų romo,
1 šaukšto cinamono,
380 g cukraus,
250 g minkšto sviesto arba margarino,
4 kiaušinių,
1/2 citrinos sulčių,
300 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių.
P a p u o š i m u i:
1/2 citrinos sulčių,
300 g miltinio cukraus,
1 kiaušinio baltymo,
1 lašo raudonųjų maistinių dažų,
karoliukų,
cukraus žvaigždučių,
drožlių.
GAMINIMAS:
Išardomą kepimo skardą (18 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.Biskvitinė tešla: kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių trynius gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Baltymus gerai išplakite.
Persijotus kartu su kepimo milteliais miltus įmaišykite į trynių ir cukraus masę, pamažu atsargiai dėdami su išplaktais baltymais.Sukrėskite tešlą į skardą, išlyginkite ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 10-15 min. Sauso vanilinio pudingo miltelius nedideliame dubenyje sumaišykite su pienu (kaip nurodyta gamintojo pakuotėje).
Kambario temperatūros sviestą dėkite į atvėsintą pudingą, įpilkite citrinos sulčių, prieskonių ir viską išsukite. Biskvitą išimkite iš orkaitės ir supilkite paruoštą vanilinį pudingą. Viską kepkite dar 15-20 min. Iškepusį gaminį palikite visiškai atvėsti.
Glajus: iš miltinio cukraus, citrinos sulčių, kiaušinio baltymo. Jį padalykite į dvi dalis ir į vieną glajaus dalį pridėkite raudonųjų maistinių dažų. Supilkite į politileninius maišelius. Vieną maišelio kampelį nukirpkite ir papuoškite dviejų spalvų trikampiais.
Padalykite tortą į dvidešimt dalių. Papuoškite spalvotais karoliukais, žvaigždutėmis ir spalvotomis drožlėmis.