T e š l a i:
170 g sviesto,
240 ml vandens,
210 g miltų,
3 kiaušinių.
Į d a r u i:
300 ml grietinėlės,
1 šaukštelio vanilės esencijos,
2 šaukštų miltinio cukraus.
Š o k o l a d i n i a m padažui:
110 g juodojo šokolado,
15 g sviesto,
2 šaukštų vandens.
GAMINIMAS:
Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą kartu su vandeniu. Užvirinkite ir nukaiskite. Į puodą suberkite persijotus miltus, maišykite mediniu šaukštu, kol masė pasidarys vienalytė ir nelips prie puodo kraštų. Iškrėskite tešlą ir palikite atvėsti 10-15 min. Dubenyje išplakite kiaušinius.
Tešlą vėl krėskite į puodą, iš lėto į tešlą įmaišykite kiaušinių plakinį. Turi susidaryti elastinga, glotni tešla. Šaukštu imkite tešlos ir dėkite ant riebalais pateptos skardos. Tarp kauburėlių turi būti nemaži tarpai, nes kepant tešla pučiasi. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 25 min., kol kepinukai taps auksinės spalvos.
Ištraukite iš orkaitės ir kiekviename kepinuke padarykite skylutę, kad išeitų garai. Vėl pašaukite į išjungtą orkaitę 5 min., kad padžiūtų. Tada išimkite ir atvėsinkite. Kremas: išplakite grietinėlę su miltiniu cukrumi ir vanilės esencija. Kremo dėkite į konditerinį švirkštą arba maišelį ir pripildykite kiekvieną plikytinuką.
Padažas: ištirpinkite šokoladą su sviestu ir vandeniu, kol gausis skystas padažas. Apšlakstykite kiekvieną plikytinuką.