2 dideli kalmarai,
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė vandens,
2 kiaušinių baltymai,
1/2 šaukšto aliejaus,
3 šaukštai sojų padažo,
aliejaus kepimui.
GAMINIMAS:
Kalmarus nuplaukite, nulupkite odą (įdėję į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirę ne ilgiau kaip 3 min.) ir supjaustykite 2 mm pločio žiedais. Iš vandens, miltų, baltymų, sojų padažo, aliejaus užmaišykite tešlą ir 10 min. palaikykite šaldytuve. Kuo labiau skirsis tešlos ir aliejaus gruzdintuvėje temperatūros, tuo puresnė bus tešla.
Kalmaro žiedus merkite į tešlą ir apskrudinkite gruzdintuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinio atspalvio. Keptuvėje kalmarus kepkite 2-3 minutes, kol gražiai apskrus, bet ne per ilgai, kad netaptų kieti.