T e š l a i:
2 kiaušinių,
3 šaukštų aliejaus,
druskos,
miltų.
Į d a r u i:
3-4 virtų bulvių,
100 g rūkytos lašišos filė,
2 kiaušinių,
1/4 stiklinės grietinės,
1 šaukšto miltų,
50 g kietojo sūrio,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
žalumynų,
alyvuogių papuošti.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su vandeniu, aliejumi ir druska, pamažu berkite tiek miltų, kad gautųsi glotni, elastinga tešla. Iš jos padarykite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.
Įdaeas: bulves supjaustykite apskritimais, žuvies filė-plonais griežinėliais. Kiaušinius išplakite su grietine ir miltais, įberkite druskos ir pipirų. Sūrį smulkiai sutarkuokite. Iš tešlos iškočiokite 3-5 mm storio paplotį, dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, padarykite kraštelius.
Ant viršaus sluoksniais išdėliokite bulvių ir lašišos griežinėlius. Apliekite grietinės ir kiaušinių mase, apibarstykite sūriu, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 25-30 min. Papuoškite žalumynais ir alyvuogėmis.