400 g mėsos,
400 g šviežių svarainių,
ropinių svogūnų,
2 šaukštai aliejaus,
šviežių petražolių,
krapų arba kalendrų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia nuplaukite ir gabalėliais supjaustykite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite mėsos gabaliukus. Kai mėsa apskrus, užpilkite ją vandeniu arba mėsos sultiniu (jeigu tokio, žinoma, turite). Skystis turi visiškai apsemti mėsą.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie pusvalandį. Kol mėsa troškinasi, nuplaukite ir išvalykite svarainius. Supjaustykite juos nedideliais gabalėliais, nepamirškite išpjauti sėklalizdžių. Kitoje keptuvėje apkepkite susmulkintus svogūnus ir suberkite drauge su svarainiais prie mėsos.
Pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir toliau troškinkite, kol mėsa taps minkšta. Kai mėsa tampa minkšta, patiekalas būna pagamintas. Prieš patiekdami mėsą su svarainiais apibarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite į stalą su bet kokiu garnyru.