Apie 600 g šaldytų arba šviežių midijų,
po gabalėlį imbiero šaknies ir
aitriosios paprikos,
200 ml baltojo sauso vyno,
didesnis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
citrinų sulčių,
druskos,
pipirų,
šviežių petražolių,
šaukštas svieto.
GAMINIMAS:
Šviežias midijas su geldelėmis šepetėliu švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad neliktų jokių nešvarumų, nuplėškite plaušelius, kabančius ties geldelių sandūra. Jeigu naudosite šaldytas midijas, jas atšildykite kambario temperatūroje ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Midijas sumeskite į storasienį puodą su verdančiu vandeniu, puodą uždenkite ir truputį pakaitinkite, kad jos lengvai atsivertų. Geldeles, kurios neprasivėrė, išmeskite. Visas daržoves ir prieskonius susmulkinkite. Pirmiausia didelėje keptuvėje svieste pakepinkite svogūnus ir česnakus, tada sumeskite aitriąsias paprikas ir imbierus, po penkių minučių supilkite vyną ir kaitinkite apie 5 minutes.
Sudėkite midijų geldeles, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, citrinų sultimis, apie 5 minutes, patroškinkite ir tiekite.