4-6 svogūnų,
1 poro,
250 g grybų,
3 šaukštų aliejaus,
100 g virtų ryžių,
170 g tarkuoto Permezano sūrio,
1 paprikos,
druskos,
baltųjų pipirų,
sviesto.
P a d a ž u i:
1 šaukšto pomidorų pastos,
1-2 šaukštų miltų,
850 ml pomidorų savo sultyse,
100 ml sauso baltojo vyno,
druskos,
cukraus,
1/2 šaukštelio šviežių raudonėlių,
1 šaukšto petražolių,
1 aitriosios paprikos.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite ir lygiai nupjaukite ties šaknimis, kad stovėtų. Nuo kiekvieno svogūno viršaus nupjaukite "kepurėlę", išskobkite, paliekant sieneles iš dviejų vidinių sluoksnių. Svogūnų vidų ištepkite sviestu, pabarstykite druska, pipirais. Grybus kruopščiai nuplaukite, susmulkinkite ir apkepkite su smulkintu poru, smulkinta paprika aliejuje.
Grybų masę sumaišykite su virtais ryžiais ir tarkuotu Parmezanu. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Įdaro prikimškite svogūnus, pridenkite aliuminio folijos lakštais ir apie 15 min. kepkite ant grilio (arba orkaitės) grotelių. Padažas: visus prieskonius užpilkite karštu vynu ir palaikykite 15 min.
Perkoškite, berkite cukrų, įberkite druskos, supilkite pomidorų tyrę (pagamintą iš pomidorų savo sultyse), pastą ir miltus. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į troškinimo indą. Į jį dėkite apkeptus svogūnus ir viską troškinkite apie 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.