3 ar 4 jaunų patisonų,
400 g vištienos faršo,
1 kiaušinio,
6 šaukštų grietinėlės,
3 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
vištienos prieskonių.
P a p u o š i m u i:
pomidorų,
salotų lapų,
petražolių šakelių,
aliejaus patisonams aptepti.
GAMINIMAS:
Nupjaukite patisonų viršūnėles ir išskobkite vidų. Patisonus apvirkite pasūdytame vandenyje. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, grietinėle, džiūvėsėliais ir vištienos prieskoniais. Šia mase įdarykite patisonus, uždėkite viršūnėles, patepkite aliejumi ir kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.
Iškeptus patisonus sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę ir papuoškite pomidorų griežinėliais ir petražolėmis.