L i e t i n i a m s:
5 kiaušinių,
200 g miltų,
200 ml pieno,
6-7 šaukštų mineralinio vandens.
Į d a r u i:
2 paprikų,
600 g rūkytos arba virtos vištų krūtinėlės,
2 šaukštų aliejaus,
1 svogūno,
2 šaukštų pomidorų pastos,
200 g pomidorų,
150 g tarkuoto fermentinio sūrio.
P a d a ž u i:
1 avokado,
100 ml natūralaus jogurto,
4 skiltelių česnako,
1/2 citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Iš lietiniams skirtų produktų įmaišykite tešlą ir iškepkite norimo dydžio blynus. Virtą vištų krūtinėlę susmulkinkite. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Paprikas ir pomidorus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su smulkintais svogūnais nedideliame kiekyje aliejaus.
Į jų masę įmaišykite vištieną ir pomidorų pastos. Viską gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Ant blynų dėkite pakepintas daržoves su vištiena ir apibarstykite tarkuotu sūriu (dalį sūrio pasilikite). Blynus susukite ir trumpai apkepkite pabarstytus tarkuotu sūriu.
Padažas: česnako skilteles nulupkite, suberkite į jogurtą, pagardinkite druska. Avokadus nulupkite, perpjaukite išilgai, išimkite kauliukus, o vaisių minkštimą sutrinkite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Juos suberkite į jogurto - česnakų mišinį ir gerai išmaišykite. Patiekite prie blynų.