Varškės tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės tortas


INGREDIENTAI:

1 kg braškių,
1/2 l pieno,
500 g riebios varškės,
5 šaukštai cukraus (dėti pagal skonį),
1 didelė citrina),
200 g 82 proc. riebumo sviesto,
1 sauja juodųjų serbentų arba rūgščios jų uogienės,
3 pakeliai šokoladinių sausainių.


GAMINIMAS:

Nutraukite braškių "uodegėles", uogas nuplaukite, nusausinkite ir išrūšiuokite: gražiausias, skirtas papuošti, perpjaukite pusiau, vidutinio grožio - į keturias dalis, jos bus naudojamos pertepant tortą, prasčiausias sutrinkite trintuve, šių reikės beveik stiklinės.

Užvirintą pieną supilkite į plokščią lėkštę ir palikite aušti. Dubenyje iki vientisos purios masės išsukite varškę su cukrumi (jo šiek tiek palikite), sukrėskite trintas braškes, įtarkuokite citrinos žieveles, supilkite išspaustas jos sultis ir gerai išmaišykite.

Sviestą išlydykite į karštą vandenį įstatytame dubenėlyje ir supilkite į varškės kremą. Maišykite atsargiai, kol pasidarys vientisa masė. Juoduosius serbentus apibarstykite likusiucukrumi, sutrinkite šaukšteliu ir maišykite, kol cukrus ištirps.

Atsegamą torto formą išklokite plona plėvele. Atskirkite pusantro pakelio sausainių, po kelis trumpam pamerkite į šiltą pieną ir nuvarvinus klokite į tortinės dugną. Ant viršaus suberkite pusę "ketvirčiuotų" braškių, kuo tolygiau paskleiskite trintus juoduosius serbentus (arba uogienę), ant jų - pusę varškės masės.

Ir vėl sluoksniuokite: stambiai patrupinkite pusantro pakelio piene mirkytų sausainių, suberkite likusias braškes, užliekite likusią kremo dalį. Viršų gražiai papuoškite braškių puselėmis. Tortinę apgaubkite dideliu polietileniniu maišeliu ir padėkite į šaldytuvą.

Geriausia, kad tortas brandintųsi parą. Prieš patiekiant į stalą, nusekite formos sieneles, gražiai apkarpykite polietileną. Geriau nerizikuokite ir tortą ant padėklo dėkite su formos dugnu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668