4 dideli obuoliai,
lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos,
po pusę stiklinės besėklių razinų ir
smulkintų riešutų,
šaukštas džiūvėsėlių,
2 šaukštai medaus,
nutarkuotų pusės citrinos žievelių ir
sulčių,
2 šaukšteliai su cukrumi sumaišyto cinamono,
50 ml romo,
3 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, nulupkite, vidų išgramdykite gremžtuku - turi būti vietos įdarui. Medų išlydykite, plačiu teptuku patepkite juo obuolius, tada apibarstykite su cukrumi sumaišytu cinamonu. Razinas nuplaukite, nusausinkite, apie valandą pamirkykite rome.
Gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su riešutais, nutarkuotomis citrinomis žievelėmis, sultimis, džiūvėsėliais ir išlydytu sviestu. Paruošta mase įdarykite obuolius. Iš atšildytos tešlos dekoratyviu peiliuku atpjaukite 4 vidutinio storio juosteles ir jomis apsukite obuolius.
Sudėkite įdarytus obuolius į karščiui atsparų kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.