20 mažų šviežių bulvių,
20 ridikėlių,
sauja šviežių krapų.
P a d a ž u i:
300 g šviežių didelių pupų,
šaukštas citrinos sulčių,
po saują mėtų ir
bazilikų lapelių,
30-40 g parmezano,
skiltelė česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite su lupenomis. Pupas išvirkite, nuimkite žieveles. Inde sutrinkite pupas su česnaku. Į trintas pupas supilkite citrinos sultis, sudėkite bazilikus bei mėtas, pilkite aliejų, įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite. Išvirtas bulves suberkite į įkaitintą keptuvę ir 3-4 min. paskrudinkite iš visų pusių.
Apkeptas bulves dėkite į lėkštę (asmeniui 5 bulvės), užberkite saują griežinėliais pjaustytų ridikėlių, apibarstykite krapais. Ant viršaus pilkite pupų padažą ir pabarstykite parmezano. Bulves galima tiekti tiek šiltas, tiek šaltas.