T e š l a i:
750 ml pieno,
350 g miltų,
3 šaukštelių mielių,
1 šaukšto cukraus,
3 kiaušinių,
100 g sviesto,
druskos pagal skonį.
Į d a r u i:
1 skardinės kondensuoto pieno ("Rududu"),
100 g riešutų.
GAMINIMAS:
Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tuomet suberkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje kilti. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą. Trynių masę įmaišykite į pakilusią tešlą ir dar palikite kilti.
Išplakite baltymus ir įmaišykite į tešlą. Jei tešla per tiršta, įpilkite pieno arba vandens. Kepkite lietinius įkaitintoje riebalais pateptoje keptuvėje. Įdarui sutirštintą pieną sumaišykite su smulkintais riešutais. Tepkite blynelius įdaru ir dėkite vieną ant kito. Tortą papuoškite riešutais.