450 g baltų žuvų filė,
200 g konservuotų pomidorų be odelių,
raudona saldžioji paprika,
sauja šviežių kapotų kalendrų,
šaukštas sviesto,
citrina,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 česnakų skiltelės,
šaukštelis džiovintų čiobrelių,
0,5 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvies filė apšlakstykite citrinų sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grūstus česnakus, čiobrelius, maltas paprikas ir vieną minutę patroškinkite. Įpilkite 100 ml vandens ir sudėkite trintus konservuotus pomidorus.
Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką, 5 min. troškinkite, tada pasūdykite. Sudėkite gabaliukais pjaustytą žuvies filė, sviestą ir troškinkite dar 5 min. Apibarstykite kalendromis, papuoškite citrinų skiltelėmis.