T e š l a i:
2 stiklinės miltų,
30 g mielių,
šaukštas cukraus,
2 kiaušiniai,
4 šaukštai pieno,
3 šaukštai lydyto sviesto.
Į d a r u i:
350 g brokolių,
2 pomidorai,
250 g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pieną, įberkite 2 šaukštus miltų ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Paskui suberkite likusius miltus, įmuškite kiaušinius (vieną trynį palikite pyragėliams aptepti), supilkite lydytą sviestą ir užminkykite tešlą. Pusvalandį palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Brokolius sumaišykite su kubeliais supjaustytais pomidorais ir stambiai sutarkuotu sūriu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Pakilusią tešlą iškočiokite į piršto storio lakštą ir 25 cm skersmens dubenėliu išspauskite kelis skritulius. Įdaro dėkite tik ant pusės skritulio. Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, perlenkite pusiau.
Kraštus kruopščiai užspauskite (specialiu įrankiu, šakute ar pirštais). Picas sudėkite į riebalais pateptą skardą, viršų aptepkite išplaktu tryniu. 220 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 20 minučių. Prieš kišant į orkaitę kiekviename pyragėlyje galite išpjauti nedidelę skylutę garams išeiti.