400 g spagečių,
250 g rūkyto kumpio,
po 2 skilteles česnako,
kiaušinius ir
pomidorus,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų bei
muskatų riešutų,
1 stiklinės grietinės,
100 g fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Spagečius išvirkite ir nukoškite. Kiaušinius sumaišykite su grietine, sudėkite trintą česnaką, įberkite žiupsnelį muskatų, riešutų, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Į aukštesnę formą sudėkite pusę virtų makaronų, ant jų - juostelėmis pjaustytą kumpį ir užpilkite puse grietinės padažo.
Po to sudėkite likusius makaronus, apliekite likusiu padažu, o viršų apdėliokite plonais pjaustytų pomidorų griežinėliais ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Indą su apkepu pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros, ir kepkite apie 20 minučių.