4 krevečių,
po 150 g dviejų rūšių žuvies,
1 česnako skiltelės,
3 šaukštų citrinų sulčių,
žiupsnelio maltų kalendros sėklų,
80 g aliejaus,
po 1/2 raudonos ir geltonos paprikos,
1 cukinijos,
4 griežinėlių kumpio,
petražolių,
svogūnų laiškų,
1 svogūno,
250 g varškės,
150 g natūralaus jogurto.
GAMINIMAS:
Krevetes nuvalykite. Žuvį supjaustykite į 8 gabaliukus. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su citrinos sultimis, kalendra, pipirais ir 2 šaukštais aliejaus. Šiame marinate krevetes ir žuvį palikite 30 min. Daržoves supjaustykite, apvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite.
Kiekvieną žuvies gabaliuką apvyniokite griežinėliu kumpio. Suverkite ant medinių iešmelių kartu su krevetėmis ir daržovėmis. Apkepkite iš visų pusių po 3 min. Paruoškite padažą. Žalumynus sukapokite.
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Varškę sumaišykite su jogurtu. Jei reikia, įpilkite šlakelį virinto vandens. Įdėkite žalumynus ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų. Patiekite su žuvies iešmeliais.