800 g miltų,
1 kiaušinio,
2 šaukštų vandens,
0,5 šaukštelio druskos,
2 stiklinių džiovintų vaisių (razinų, abrikosų, slyvų, vyšnių, spanguolių),
1,5 stiklinės įvairių riešutų branduolių,
300 g sviesto,
2 stiklinių cukraus.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite kartu su druska. Įmuškite kiaušinį, įpilkite 2 šaukštus vandens ir užminkykite standžią ir vienalytę tešlą. Tuomet suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Paruoškite įdarą. Riešutus smulkiai sukapokite. Razinas nuplaukite, pamerkite šiltame virintame vandenyje 10 min., nusunkite.
Puode įkaitinkite 2 šaukštus sviesto, suberkite razinas ir troškinkite 15 min., sumaišykite su riešutais. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite į 5 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiokite 1 mm storio lakštą. Lakštai turi atitikti kepimo formą. Kepimo indą patepkite sviestu.
Įkolokite pirmąjį lakštą, ant jo dėkite ketvirtadalį paruošto įdaro. Ant viršaus klokite antrąjį lakštą, jį aptepkite sviestu. Vėl dėkite įdaro ir užklokite kitu tešlos lakštu. Taip sudėkite visus sluoksnius, kiekvieną lakštą (viršutinį) patepkite sviestu. Formą uždenkite kepimo popieriumi ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę.
Kepkite 15 min. Paruoškite sirupą. Cukrų sumaišykite su 1/2 stiklinės vandens, virkite 10 min., nuolat maišant, kol sirupas šiek tiek sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite. Karštą kepinį apliekite sirupu ir palikite kambario temperatūroje 2-3 val. Tuomet išimkite iš formos ir supjaustykite į gabaliukus.