Lietinių t e š l a i:
200 g miltų,
3 šaukštai pieno,
kiaušinis,
pagal skonį druskos.
Į d a r u i:
300 g maskarponės sūrio,
2 šaukšteliai želatinos,
50 g cukraus,
2 kiaušinių tryniai,
šaukštelis vanilinio cukraus,
vienos citrinos sultys ir
ntarkuotos pusės citrinos žievelių,
šaukštas romo.
GAMINIMAS:
Užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite plonyčius lietinius. Juos padėkite šiltai. Želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto vandens. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite romą.
Želatiną ištirpinkite ant ugnies garų vonelėje, ataušinkite ir įmaišykite į maskarponės masę. Paruošta mase aptepkite lietinius, juos susukite voleliu, tada 2 val. padėkite šaltai. Tiekite supjaustytus nedideliais gabalėliais su skystu šokoladu ir mėtų lapeliais.