1,4 kg jautienos be kaulo.
P a d a ž u i:
2 svogūnų,
druskos,
pipirų,
500 ml raudonojo vyno,
500 ml jautienos sultinio,
2 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Nuplautą, nusausintą, pipirais įtrintą mėsą iš abiejų pusių gerai apkepinkite aliejuje, įdėkite į kepimo indą ir kepkite 120 laipsnių orkaitėje maždaug 1,5 val. Iškepusią mėsą uždenkite ir palaikykite bent 10 min. Paruoškite padažą: smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite mėsai kepant susidariusiame skystyje.
Supilkite vyną ir pamažu virinkite. Kai liks maždaug 3 šaukštai, supilkite sultinį. Dar pavirinkite, kol liks tik pusė. Perkoškite į kitą puodą, užvirinkite, pagardinkite druska, pipirais. Mėsą apliekite pamažu. Garnyrui tinka žiediniai kopūstai, marinuoti pievagrybiai, bulvių kukuliai.