1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
500 g maltos kalakutienos,
50 g grietinės,
3 šaukštų pomidorų padažo,
1 kiaušinio,
2 šaukštų džiūvėsėlių,
2 šaukštų kapotų petražolių arba
krapų,
druskos,
pipirų,
3 šaukštų aliejaus,
850 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
125 g mocarelos sūrio.
GAMINIMAS:
Svogūną smulkiai supjaustykite. Česnaką sukapokite. Sumaišykite maltą mėsą, grietinę, 1 šaukštą pomidorų padažo, kiaušinį, džiūvėsėlius ir kapotus žalumynus. Įberkite druskos ir pipirų. Iš paruoštos masės padarykite apie 16 kukulių. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir apkepkite kukulius iš visų pusių ir išimkite.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir apkepkite svogūnus su česnakais, įmaišykite pomidorų padažą, susmulkintus konservuotus pomidorus kartu su sultimis. Troškinkite 2 min. Į paruoštą padažą dėkite kukulius, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies 8-10 min.
Tuomet padažą pagardinkite druska ir pipirais. Mocarelos sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į padažą ir pakaitinkite, kol sūris išsilydys. Patiekdami apibarstykite bazilikų lapeliais. Garnyrui galite pasiūlyti ryžius, bulves arba makaronus.