300 g maltos jautienos,
svogūnas,
2 česnako skiltelės,
saliero lapkotis,
morka,
poiupsnelį bazilikų,
čiobrelių bei
raudonėlių,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
200 g spagečių,
tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Padėkite šiltai. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir iki gelsvumo pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintą česnaką, smulkiais griežinėliais pjaustytą saliero lapkotį, tarkuotą morką ir kepinkite dar porą minučių.
Sudėkite jautienos faršą, išmaišykite. Suberkite džiovintas prieskonines žoleles, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir dar sykį gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 20 minučių. Karštus spagečius išdėliokite į lėkštes, ant jų uždėkite po kelis šaukštus pikantiško faršo. Tiekiant apibarstykite tarkuotu parmezanu.