150 g sviesto,
1 stiklinės cukraus,
4 šaukštų grietinės,
2 kiaušinių,
1 trynio,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
miltų.
GAMINIMAS:
Sviestą ištrinkite su cukrumi iki baltumo mediniu šaukštu. Kepimo miltelius išmaišykite su grietine, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus. Išminkykite tešlą. Sausainiams formuoti galite naudoti specialias metalines juosteles, sukamas prie mėsmalės.
Jei ne - tešlą galite iškočiokite ir pjaustyti juostelėmis, rombais ar kitomis figūromis. Sausainius patepkite plaktu kiaušinio baltymu, pabarstykite cukrumi, dėkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite orkaitėje, kol gražiai parus. Į sausainių tešlą galite įberti saują aguonų.