3 didelių stiklinių miltų,
6 kiaušinių,
aliejaus minkyti ir kočioti,
aliejaus virti.
S i r u p u i:
0,4 l vandens,
500 g cukraus (galite dėti tiek pat natūralaus ar dirbtinio medaus),
citrinos rūgšties arba citrinos sulčių,
aguonų,
razinų.
GAMINIMAS:
Persijotus miltus berkite ant medinės lentos. Juose padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius ir minkykite tešlą, kol ši pasidarys glotni. Tuomet ant lentos užpilkite šlakelį aliejaus, tešlą muškite kočėlu ir lankstykite į vidų, kol paviršiuje susidarys pūslelės, o tešla nelips nei prie lentos, nei prie rankų.
Tešlą pridenkite maistine plėvele, kad nedžiūtų, nes visos iš karto neiškočiosite. Plačiame puode įkaitinkite aliejų. Imkite po nedidelį gabalėlį tešlos ir iškočiokite labai plonus lakštus (kad persimatytų lenta). Juos dantytu ratuku supjaustykite norimos formos juostelėmis ir dėkite į verdančius riebalus.
Juostelių dėkite tik tiek, kad jos laisvai plaukiotų riebaluose. Kai viena pusė pagels, atsargiai apverskite. Išgriebtas sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Paruoškite sirupą. Cukrų ar medų sumaišykite su vandeniu, išvirkite sirupą. Suberkite prieskonius ir dar kartą užvirinkite.
Skruzdėlyną formuokite didelėje plokščioje lėkštėje nuo apačios. Pirmuosius tris sluoksnius sudėkite iš sausų juostelių, nes sirupas varvės ir jas sulipins. Kitas juosteles pavilgykite sirupe (tik vieną pusę) ir dėkite sluoksniais mažėjančia tvarka. Tarpus pabarstykite razinomis ir aguonomis. (Vietoje juostelių iš tešlos galite išsipjauti ir trikampėlius.