Varškės apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės apkepas


INGREDIENTAI:

500 g varškės,
2 kiaušinių,
1/2 stiklinės cukraus,
4 šaukštų manų kruopų,
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
200 g džiovintų vaisių,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 stiklinės grietinės,
žiupsnelio druskos,
sviesto formai ištepti.


GAMINIMAS:

Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su cukrumi, 1 šaukštu grietinės, kepimo milteliais, tarkuota žievele ir kiaušinių tryniais. Baltymus su žiupsneliu druskos išsukite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.

Po to sudėkite džiovintus vaisius, dar kartą permaišykite ir 5-7 min. palikite pastovėti. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite manų kruopomis, tada sukrėtus varškę gražiai išlyginkite ir viršų padenkite likusia grietine. Apkepą dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus bus gražios aukso spalvos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668