500 g varškės,
2 kiaušinių,
1/2 stiklinės cukraus,
4 šaukštų manų kruopų,
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
200 g džiovintų vaisių,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 stiklinės grietinės,
žiupsnelio druskos,
sviesto formai ištepti.
GAMINIMAS:
Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su cukrumi, 1 šaukštu grietinės, kepimo milteliais, tarkuota žievele ir kiaušinių tryniais. Baltymus su žiupsneliu druskos išsukite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
Po to sudėkite džiovintus vaisius, dar kartą permaišykite ir 5-7 min. palikite pastovėti. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite manų kruopomis, tada sukrėtus varškę gražiai išlyginkite ir viršų padenkite likusia grietine. Apkepą dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus bus gražios aukso spalvos.