Kalakutienos paštetas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalakutienos paštetas


INGREDIENTAI:

400 g kalakutienos,
1 svogūno,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
1/2 šaukštelio malto imbiero,
1/2 šaukštelio malto muskato riešuto,
4 riekelių baltos duonos,
200 ml grietinėlės,
1 ryšelio petražolių,
2 kiaušinių,
1 nedidelės cukinijos,
4 kilkių,
2 šaukštų kaparėlių,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Išvirtą kalakutieną supjaustykite 3 cm dydžio kubeliais ir dubenyje sumaišykite su prieskoniais: cinamonu, imbieru, muskato riešutu, smulkiai supjaustytu svogūnu, citrinos žievele. Tuomet mėsą 10 min. įdėkite į šaldymo kamerą. Nuo duonos nupjaukite plutą, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ir užpylus grietinėle palikite 5 min. pastovėti.

Petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Išėmus kalakutieną iš šaldytuvo, sudėkite ją į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės. Tuomet vieną po kito įmuškite kiaušinius, sudėkite susmulkintą kilkių filė, išmirkytą duoną su grietine, smulkiai supjaustytą cukiniją, petražoles.

Įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, kaparėlius ir viską vėl sumalkite iki vientisos masės. Gautą faršą sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą ir pridengus folija dėkite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 min. ir truputį sumažinus karštį dar kepkite apie 10 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668