3 silkių,
3 svogūnų,
džiovintų grybų,
3 šaukštų aliejaus,
citrinos,
druskos,
pipirų,
petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Silkes perpjaukite pusiau, apibarstykite smulkintais petražolių lapeliais, citrinų sultimis, aliejumi ir 2 valandas palaikykite šaldytuve. Paruoškite įdarą: svogūnus pakepinkite, paskui sudėkite pjaustytus grybus, įberkite pipirų, pasūdykite ir dar pakepinus ataušinkite.
Ant kiekvienos silkės puselėsdėkite įdaro ir suvyniokite. Kraštus sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Stipriai sudyta silkė bus sultingesnė, jeigu valandą pamirkysite šaltame vandenyje arba 3-4 valandoms pamerksite į šaltą pieną. Minkštą sūdytą silkę geriau mirkyti stiprioje šaltoje juodojoje arbatoje.