Kelios riekelės itališkos duonos,
2 česnakų skiltelės,
šlakelis aliejaus,
10 mėgstamų ir itin kvapių miško grybų, pvz., baravykų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
džiovintų čiobrelių,
150 g fetos,
dvi saujos įvairių salotų lapelių,
ryšulėlis svogūnų laiškų,
žalumynų (papuošti).
U ž p i l u i:
šaukštas aliejaus,
šaukštelis grūdėtųjų garstyčių,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
po truputį druskos,
cukraus,
pagal skonį pipirų.
GAMINIMAS:
Grybus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite šlakeliu aliejaus, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite į kelias lėkštes, ant viršaus dėkite atvėsintų grybų, trupintų fetos gabalėlių.
Duoną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite su trupučiu aliejaus ir išspaustais česnakais. Atvėsinkite ir suberkite ant salotų. Salotas apliekite užpilu, paruoštu iš baltojo vyno acto, grūdėtųjų garstyčių, aliejaus ir prieskonių (druskos, pipirų, cukraus).