Grybų salotos su feta receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Grybų salotos su feta


INGREDIENTAI:

Kelios riekelės itališkos duonos,
2 česnakų skiltelės,
šlakelis aliejaus,
10 mėgstamų ir itin kvapių miško grybų, pvz., baravykų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
džiovintų čiobrelių,
150 g fetos,
dvi saujos įvairių salotų lapelių,
ryšulėlis svogūnų laiškų,
žalumynų (papuošti).

U ž p i l u i:
šaukštas aliejaus,
šaukštelis grūdėtųjų garstyčių,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
po truputį druskos,
cukraus,
pagal skonį pipirų.


GAMINIMAS:

Grybus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite šlakeliu aliejaus, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite į kelias lėkštes, ant viršaus dėkite atvėsintų grybų, trupintų fetos gabalėlių.

Duoną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite su trupučiu aliejaus ir išspaustais česnakais. Atvėsinkite ir suberkite ant salotų. Salotas apliekite užpilu, paruoštu iš baltojo vyno acto, grūdėtųjų garstyčių, aliejaus ir prieskonių (druskos, pipirų, cukraus).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668