1 l daržovių sultinio,
po 2 šaukštus petražolių bei krapų žalumos,
smulkintų svogūnų laiškų,
1 šaukštelio gelsvių lapelių,
6 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio,
200 g špinatų lapų,
500 g morkų,
300 g bulvių,
2-3 česnako skiltelių,
petražolės šaknies,
3 svogūnų,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
po 2 lauro lapelius ir
gvazdikėlius,
4 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Nuvalykite ir susmulkinkite svogūnus, morkas, petražolės šaknį bei bulves. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, apkepinkite svogūnus, sudėkite petražolės šaknį, morkas, bulves, trumpai patroškinkite ir užpilkite sultiniu. Įmeskite gvazdikėlių, lauro lapelį, gelsvių, ant lėtos ugnies virkite 15 min.
Tada sudėkite smulkintus špinatus ir po kelių minučių nukaiskite. Paruoškite padažą: žalumynus, sūrį, nedidelėmis porcijomis pilant likusį aliejų, susmulkinkite smulkintuvu. Įmaišykite traiškintą česnaką, paskaninkite druska, pipirais. Daržovių sriubą supilstykite į lėkštes ir paskaninkite pasiruoštu pesto padažu.