200 g miltų,
6 kiaušinių,
po 1 stiklinę pieno ir vandens,
500 g pievagrybių,
100 g maltų džiūvėsių,
3-4 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų,
50 g tarkuoto parmezano sūrio,
po 3 šaukštus aliejaus ir sviesto,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Išplakite 2 kiaušinius su pienu bei vandeniu, nepaliaujant plakti po truputį suberkite miltus ir šiek tiek druskos. Užmaišytą tešlą palikite 20 min. brinkti. Paruoškite įdarą: išvirkite kietai 2 kiaušinius ir juos sukapokite. Pievagrybius plonai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste ir sumaišykite su smulkintais kiaušiniais, sūriu, svogūnų laiškais, petražolėmis, trupučiu druskos, pipirų.
Iškepkite lietinius: įkaitintą keptuvę, prieš liejant porciją paruoštos tešlos, ištepkite trupučiu aliejaus. Ant lietinių vidurio paskirstykite po 1-2 šaukštus įdaro, šoninius lietinio kraštus užlenkite, kad iš abiejų pusių pridengtų įdarą, ir suvyniokite ritinėlį. Suvilgykite kiekvieną ritinėlį likusiame kiaušinių plakinyje, po to apvoliokite džiūvėsiuose ir apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.