4 lietinių blynų.
Į d a r u i:
200 g varškės,
1 kiaušinio,
1 citrinos,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės saulėgrąžų,
1 stiklinės riešutų.
P a p u o š t i:
2 šaukštų medaus,
smulkintų lazdynų riešutų.
GAMINIMAS:
Varškę ir citriną (su žievele) sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Lietinius klokite vieną ant kito. Ant lietinių sudėkite varškės masę, pabarstykite saulėgrąžomis bei smulkintais riešutais ir susukite vyniotinį.
Jo kraštus užlenkite. Vyniotinį dėkite į sviestu pateptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Iškepusį vyniotinį patepkite medumi ir pabarstykite smulkintais lazdynų riešutais.
Pasigaminkite karamelinį padažą: į ištirpintą sviestą keptuvėje įdėkite truputį miltų, įpilkite grietinėlės, o sutirštėjus įmaišykite rudojo cukraus bei cukraus pudros.