1 kg bulvių,
2 kiaušinių,
druskos,
raudonėlio,
aliejaus kepti.
Į d a r u i:
300 g karšto rūkymo šoninės,
1 svogūno,
grūstų pipirų,
druskos..
P a d ž u i:
50 g virto kumpio,
100 g sviesto,
200 g 30 proc. riebumo grietinės,
nedidelio svogūno,
pipirų,
šaukštelio vištienos sultinio.
GAMINIMAS:
Sutarkuokite bulves, įmuškite kiaušinius, įberkite prieskonių, druskos ir viską gerai išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite šaukštą tarkių, viduriuke suformuokite įdubimą ir įkrėskite šoninės įdaro, ant viršaus vėl uždėkite tarkių. Kai apskrus, apverskite.
Į d a r a s: šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais, šiek tiek apkepkite keptuvėje. Kai šoninė paskrus, įdėkite smulkintus svogūnus, įberkite pipirų, raudonėlio ir druskos. Dar kelias minutes nuolat maišant apkepkite.
Švelnus sviesto p a d a ž a s: pakepinkite smulkiais kubeliais pjaustytą kumpį su svogūnu, berkite pipirų. Atskirame inde ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir grietinę, sudėkite pakeptą mėsytę, įberkite vištienos sultinio, išmaišykite ir pakaitinkite iki virimo.