200 g chalvos (vanilės skonio),
500 ml tirštos grietinės,
2 pakeliai (po 180 g) šviesių vanilės ar kondensuoto pieno skonio sausainių "Selga",
6-8 šaukštai uogienės (rūgštesnės),
1 pakelis (180 g) šokoladinių sausainių "Selga",
braškių.
GAMINIMAS:
Chalvą su grietine išplakite elektriniu plakikliu ir dėkite 1-2 valandoms į šaldytuvą. Ant padėklo sudėkite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene.
Tada dėkite tamsių šokoladinių sausainių, aptepkite chalvos mase, tamsių, ant jų - uogienės. Uždėkite šviesių sausainių ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6 -ą) šviesių sausainių sluoksnį aptepkite chalvos mase (truputį jos palikite kitai dienai).
Šonuose peiliu tolygiai paskirstykite nuvarvėjusią chalvos masę. Tortą laikykite šaltai, geriausia - per naktį. Prieš patiekiant viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis, mėtomis.