Nekeptas sausainių tortas su chalva receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Nekeptas sausainių tortas su chalva


INGREDIENTAI:

200 g chalvos (vanilės skonio),
500 ml tirštos grietinės,
2 pakeliai (po 180 g) šviesių vanilės ar kondensuoto pieno skonio sausainių "Selga",
6-8 šaukštai uogienės (rūgštesnės),
1 pakelis (180 g) šokoladinių sausainių "Selga",
braškių.


GAMINIMAS:

Chalvą su grietine išplakite elektriniu plakikliu ir dėkite 1-2 valandoms į šaldytuvą. Ant padėklo sudėkite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene.

Tada dėkite tamsių šokoladinių sausainių, aptepkite chalvos mase, tamsių, ant jų - uogienės. Uždėkite šviesių sausainių ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6 -ą) šviesių sausainių sluoksnį aptepkite chalvos mase (truputį jos palikite kitai dienai).

Šonuose peiliu tolygiai paskirstykite nuvarvėjusią chalvos masę. Tortą laikykite šaltai, geriausia - per naktį. Prieš patiekiant viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis, mėtomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668