1,5 l vandens,
2 burokėliai,
prieskoninių daržovių (morkų, gelsvių, petražolių, salierų, svogūnų, porų),
2-3 džiovinti grybai,
0,25-0,5 l burokėlių rūgštimo,
druskos,
cukraus,
1 česnakų skiltelė,
1 šaukštelis sviesto,
1/2 šaukšto miltų.
GAMINIMAS:
Iš grybų, prieskoninių daržovių ir vandens išvirkite sultinį. Burokėlius nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į keptuvę. Pridėkite sviesto, pakepinkite, įberkite miltų, cukraus, druskos, išmaišykite, įpilkite burokėlių rūgštimo arba acto ir troškinkite. Kai burokėliai pasidarys pusiau minkšti, sudėkite šiaudeliais supjaustytus grybus.
Sudėkite sutrintą česnakų skiltelę ir dar patroškinkite. Po to viską sudėkite į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinkite. Į sriubą galima įdėti virtų supjaustytų bulvių arba jas patiekti atskirai.