Aguonų vyniotinis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų vyniotinis


INGREDIENTAI:

600 g aguonų,
1 stiklinė pieno,
150 g cukraus,
2 šaukštai medaus,
80 g cukrinių apelsinų žievelių,
1/2 vanilės lazdelės arba ekstrakto,
50 g smulkintų migdolų,
150 g razinų.

Tešlai.
50 g mielių,
1/4 stiklinės aliejaus,
5 šaukštai šilto vandens,
0,5 stiklinės pieno,
2 kiaušiniai.

Apglaistymui.
200 g cukraus,
3/4 stiklinės vandens,
1/2 stiklinės acto,
1 citrinos žievelė.


GAMINIMAS:

Užmaišyti tešlą. Padėti valandai šiltai, kad pakiltų. Aguonas išmirkyti piene su vanile, išvirti, ataušusias sumalti. Tešlą iškočioti ant sviestinio popieriaus, kad nepriliptų prie stalo. Ant jos lygiai užtepti aguonų masę. Suvynioti, patepti suplaktu kiaušiniu ir subadyti šakute. Kepti apie 1 val. 180
laipsnių karštumo orkaitėje.

Iš cukraus ir vandens išvirti tirštą sirupą. Leisti atšalti visą laiką maišant, tada įpilti acto ir sudėti sutarkuotą citrinos žievelę. Šiuo liukru patepti vyniotinį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668