T e š l a i:
200 g juodojo šokolado,
10 kiaušinių,
125 g sviesto,
140 g cukraus pudros,
125 g miltų,
druskos,
po 2 šaukštus sviesto ir džiūvėsėlių kepimo formai patepti ir pabarstyti.
G l a j u i:
150 g juodojo šokolado,
150 g cukraus, sumaišyto su pakeliu (16 g) vanilinio cukraus,
200 ml grietinėlės,
kiaušinis,
100 g abrikosų marmelado.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: rtynius atskirkite nuo baltymų, sviestą trinkite, kol virs putomis, įmaišant po vieną trynį ir po šaukštą cukraus pudros (100 g). Baltymus, įbėrus žiupsnelį druskos, plakite, kol sustandės, tada suberkite likusią cukraus pudrą. Į trynių ir sviesto masę įmaišykite karšto vandens vonelėje ištirpintą šokoladą.
Toliau maišant po truputį sudėkite miltus pramaišiui su baltymų putomis. Dvi vienodo dydžio torto formas patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir į abi sukrėskite po lygiai tešlos. 30 min. kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Paruoškite glajų: šokoladą ištirpinkite ir sumaišykite su grietinėle ir cukrumi. 5 min. pavirkite, paskui ataušinkite. Vieną torto paplotį aptepkite marmeladu, uždenkite kitu papločiu ir apliekite glajumi. Maždaug per pusvalandį glajus tiri sustingti.