Krevečių ir daržovių vėrinukai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Krevečių ir daržovių vėrinukai


INGREDIENTAI:

Kilogramas šaldytų apvirtų tigrinių krevečių su uodegėlėmis,
3 skirtingų spalvų saldžiosios paprikos,
svogūnas,
nedidelė cukinija,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių,
4 skiltelės česnako,
kelios šviežių raudonėlių šakelės,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Atšildykite ir gerai nuvarvinkite krevetes. Iš citrinų sulčių, kapotų raudonėlių, alyvuogių aliejaus, išspausto česnako ir žiupsnelio druskos paruoškite marinatą. Užpilkite marinatą ant krevečių ir 20-30 min., palaikykite šaldytuve. Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabalėliais.

Stambiai supjaustykite svogūną ir cukiniją. Sudėkite daržoves į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Medinius iešmelius 20 min. pamirkykite karštame vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir daržoves.

Kepkite ant grotelių po 3-5 min. iš kiekvienos pusės, vis patepdami likusiu marinatu. Patiekite su virtais ryžiais. Prie keptų krevečių ypač tinka saldžiarūgščio skonio padažai, pavyzdžiui, tailandietiškas mangų padažas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668