12 didelių pievagrybių,
50 g sviesto,
nedidelis svogūnas,
gabalėlis rūkyto kiaulienos kumpio,
sauja graikinių riešutų,
250 g mėlynųjų pelėsių sūrio,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
smulkintų šviežių žalumynų,
saujelė maltų džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, kotelius nuplaukite. Kepurėles nulupkite, jų vidų šiek tiek išskobkite, tada pasūdykite. Svogūnus susmulkinkite ir kartu su smulkintais grybų koteliais pakepinkite svieste.
Mėlynųjų pelėsių sūrį susmulkinkite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais. Graikinius riešutus susmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sumaišykite su smulkintu sūriu, kumpiu, žalumynais ir kepintais grybų koteliais. Į kiekvieną grybo kepurėlę įberkite maltų pipirų, tada prikimškite jas paruošto įdaro.
Išdėliokite riebalais išteptame kepimo inde, viršų apibarstykite su likusiais riešutais sumaišytais džiūvėsėliais ir pašaukite į 170 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 12-15 minučių.