6-8 viščiukų sparneliai,
kalakuto krūtinėlė,
morka,
svogūnas,
gabalėlis saliero gumbo,
2 lauro lapai,
po kelis juoduosius
ir kvapiuosius pipirus,
100 ml baltojo sauso vyno,
ryšulėlis šviežių petražolių.
GAMINIMAS:
Viščiukų sparnelius užpilkite šaltu vandeniu (kad apsemtų) ir statykite ant ugnies. Sumeskite laurų lapelius, suberkite pipirus, sudėkite stambiais griežinėliais pjaustytą morką, kubeliais pjaustytą salierą, svogūno ketvirčius ir virkite ant silpnos ugnies 50-60 minučių.
Į puodą dėkite nuplautą, popieriniu rankšluoščiu nusausintą krūtinėlę ir toliau virkite, kol ji suminkštės, o sparnelių mėsa visiškai ištiš. Perkoškite per sietelį. Krūtinėlę supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite porcijos dydžio dubenėliuose.
Į kiekvieną įmeskite po kelis virtų morkų gabalėlius, po kelias petražolių šakeles. Atvėsusį sultinį sumaišykite su vynu, tada išpilstykite jį į dubenėlius. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Ištraukite iš šaldytuvo, išverskite į serviravimo lėkšteles.