Energetinė vertė: 1260 kcal
8-10 plytelių baltosios želatinos,
125 g grietinėlės,
500 g varškės,
8 vidutinio dydžio ridikėliai,
1 (100 g) šviežias ridikas,
1 ryšulėlis svogūnų laiškų,
1 sauja šviežių builių,
5-6 agurklės lapai,
1 ryšulėlis petražolių,
1 citrinos sultys,
druskos,
baltųjų pipirų,
500 g mažų nebirių bulvių,
1 arb. š. kmynų,
petražolių lapų.
GAMINIMAS:
Išmirkykite želatiną šaltame vandenyje. Grietinėlę pašildykite ir ištirpinkite joje nusunktą želatiną. Truputį varškės tolygiai išmaišykite su grietinėle, po to sumaišykite su likusia varške. Ridikėlius ir ridiką nuplaukite, supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir kitus žalumynus.
Viską sumaišykite su varškės mase, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite masę į mažus apvalius indelius ar pailgą apkepo formą (apie 18 cm ), uždenkite folija ir palaikykite maždaug 3 valandas šaldytuve, kad masė sustingtų.
Bulves švariai nuvalykite šepetėliu, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, į vandenį įberkite kmynų. Bulves nusunkite, sustingusią varškės masę išverskite į lėkštę arba supjaustykite riekėmis. Papuoškite petražolių lapeliais.