Lydeka, šutinta su daržovėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lydeka, šutinta su daržovėmis


INGREDIENTAI:

1kg lydekos,
40 g sviesto,
prieskonių (kvepidnčiųjų pipirų, lauro lapelis, kardamono, peletrūno, kmynų),
prieskoninių daržovių (1 morka, saliero, 2 svogūnai, 1 poras),
l/2 nutarkuotos citrinos žievelės,
druskos.


GAMINIMAS:

Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puodą ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių (ar kitos rūgšties), sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žievele ir šutinama 1/2 val. Tada žuvis atsargiai perkeliama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma ir užpilama perkoštu skaidriu padažu, kuriame buvo šutinama. Puošiama žalumynais ar citrinos griežinėliais, valgoma su bulvių koše, virtais žiediniais kopūstais ar šparaginėmis pupelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668