1kg lydekos,
40 g sviesto,
prieskonių (kvepidnčiųjų pipirų, lauro lapelis, kardamono, peletrūno, kmynų),
prieskoninių daržovių (1 morka, saliero, 2 svogūnai, 1 poras),
l/2 nutarkuotos citrinos žievelės,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puodą ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių (ar kitos rūgšties), sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žievele ir šutinama 1/2 val. Tada žuvis atsargiai perkeliama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma ir užpilama perkoštu skaidriu padažu, kuriame buvo šutinama. Puošiama žalumynais ar citrinos griežinėliais, valgoma su bulvių koše, virtais žiediniais kopūstais ar šparaginėmis pupelėmis.