1,5 l vandens,
3 rauginti agurkai,
200 g bulvių,
1/2 saliero,
1 morka,
ryžių arba perlinių kruopų,
1-2 inkstai,
50 g sviesto,
200 g grietinės,
truputis pipirų,
druskos,
laurų lapelių,
petražolių.
GAMINIMAS:
Raugintus agurkus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą kartu su išsiskyrusiu skysčiu, užpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės. Inkstus perpjaukite išilgai, gerai išplaukite ir mirkykite 1 val. šaltame vandenyje. Tuomet inkstus išvirkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Sriubai skirtą vandenį užvirinkite, sudėkite išplautas kruopas ir virkite ant mažos ugnies. Morkas, salierą, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite svieste ir sudėkite į verdančias kruopas. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite, kol suminkštės.
Daržovėms išvirus, sudėkite inkstus, troškintus agurkus, prieskonius. Truputį pakaitinkite. Užbalinkite grietine ir pabarstykite susmulkintomis petražolėmis.