100 g pupelių,
100 g pievagrybių,
morka,
svogūnas,
česnako skiltelė,
2 šaukštai pomidorų padažo,
bazilikų,
aliejaus,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pupeles išmirkykite per naktį ir išvirkite su trupučiu vandens. Morką sutarkuokite rupia tarka, pievagrybius suraikykite griežinėliais, svogūną ir česnaką susmulkinkite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus, berkite morkas, pievagrybius, česnakus bei svogūnus ir maišydami kepkite ant kaitrios ugnies 7-8 minutes, koldaržovės visai suminkštės.
Tuomet krėskite pomidorų padažą, gardinkite druska, prieskoniais ir maišydami kepkite dar kelias minutes. Nuvarvinkite aliejų ir troškinį sumaišykite su pupelėmis. Kalėdų dieną į šią mišrainę įmaišykite majonezo-bus visai naujas patiekalas.